За втора година в Меден рудник ще има концерт навръх Никулден. Снимка Община Бургас

За втора година в Меден рудник ще има концерт навръх Никулден. Снимка Община Бургас

"Тоника Домини" ще радва жителите на най-големия бургаски комплекс "Меден рудник" навръх празника на Бургас - 6-ти декември - Никулден. Празничният концерт ще започне в 11.00 часа на сцената до СУ "Петко Росен". На нея ще излязат обичаните музиканти от популярната група - Ева Найденова, Красимир и Виолета Гюлмезови. Те ще зарадват публиката с хитове като "Нощ над града", "Лека нощ, усмивки", "Здравей, как си, приятелю", "Моя любов", "Там край реката", "Нека да е лято" и много други.

Доброто настроение ще продължи с изпълненията на фолклорните състави "Чинките", "Младост" и "Медено котле", а оркестър "Веселие" с народните изпълнители Цветелина и Панайот Стойчеви ще накара всички присъстващи да се хванат на празничното хоро.

Отново на 6-ти декември, но от 12.00 часа в православния храм "Свети Николай Чудотворец" ще започне тържественият концерт с църковни песнопения в изпълнение на смесен хор "Родна песен", воден от именития бургаски хоров диригент Милена Добрева. В него ще прозвучат прочути произведения на композитори като Добри Христов, Сергей Локотков, Дмитрий Бортнянски и Сергей Рахманинов.

За да усетят напълно никулденската атмосфера, в 11.00 часа до СУ "Петко Росен" ще започне раздаването на традиционния рибен курбан по стара рибарска рецепта, осигурен от Община Бургас за жителите на комплекса.