Без топла вода към момента са четири бургаски комплекса

Без топла вода към момента са четири бургаски комплекса

"До края на деня трябва да има топла вода за абонатите на комплексите "Братя Миладинови", "Лазур" и "Зорница". Част от комплекс "Изгрев" ще остане без топла вода още един ден", каза пред "Черноморие" изпълнителният директор "Топлофикация Бургас" АД Христин Илиев.

Вече четвърти ден без топла вода са хиляди абонати на дружеството в трите комплекса - "Братя Миладинови", "Лазур" и "Зорница". Тя бе спряна от 00.00 часа на 15-ти юли, понеделник, заради изместването на главен топлопровод за новоизграждащата се детска болница в Бургас. Топлата вода трябваше да потече от крановете до 16.30 часа на 17-ти юли по информация на "Толпофикация", качена като пост в страницата им в социалните мрежи. Вода до момента няма. Тази сутрин, малко след 08.00 часа, от дружеството обявиха с коментар, че имало авария, тя е отстранена и водата ще потече до час. Това още повече разгневи бургазлии, които от четири дена не могат да ползват топла вода.

Топлофикация разгневи бургазлии, остави ги 4 дни без топла вода

Преди два часа под същия пост има качен нов коментар на "Толлофикация": "Уважаеми клиенти, към момента продължава да се работи като във връзка с възникнала непредвидена авария на главен топлопровод, временно е спряно топлоподаването към ж.к. "Изгрев". Молим за търпение. Топлоподаването към другите комплекси вече е възстановено". Последното изречение разбира се не отговаря на истината, защото вода в "Лазур" "Братя Миладинови" и "Зорница" все още няма.

"Има неща, които не могат да се предвидят. В момента се пълни системата и до края на вечерта трябва да има топла вода", уточни Христин Илиев. Част от комплекс "Изгрев" обаче, заради възникналата авария (спукана тръба) ще остане без вода още един ден.