След като мълчаха с часове, от дружеството обявиха, че топлата вода ще бъде пусната до час

След като мълчаха с часове, от дружеството обявиха, че топлата вода ще бъде пусната до час

"Топлофикация Бургас" АД разгневи бургазлии, остави ги четири дни без топла вода. От 00.00 часа на 15-ти юли, понеделник, без топла вода са жителите на комплексите - "Зорница", "Лазур" и "Братя Миладинови". Преди 5 дни на страницата на дружеството в социалните мрежи бе обявено, че водата в тези комплекси ще бъда спряна, заради изместването на главен топлопровод за новоизграждащата се детска болница в Бургас. От същия пост става ясно, че подаването на топла вода ще бъде възстановено до 16.30 часа на 17-ти юли.

16 часа по-късно топла вода все още няма. Разгневени бургазлии "заляха" с коментари и въпроси страницата на "Топлофикация" в социалните мрежи. Много от тях са звъняли на телефоните, които са обявени, за да получат повече информация, защо все още нямат топла вода. Отговорите, в случаите че някой е вдигнал телефона, са били лаконични: "Не знаем кога ще има топла вода".

Едва преди броени минути под поста със съобщението за спирането на водата от "Топлофикация" са написали коментар със следното съдържание: "Уважаеми клиенти, аварията вече е отстранена и до 1 час топлоподаването ще бъде възстановено. Извиняваме се за причиненото неудобство!". От написаното става ясно, че по време на изместването на топлопровода е възникнала авария, която не е била отстранена в рамките на обещания срок. Защо обаче на дружеството бяха нужни часове да мълчи, вместо да обяви навреме, че има проблем и се работи по отстраняваноте му, така и не става ясно!

Междувременно обаче от дружеството с друг пост се "хвалят", че ще намалят цената на топлата вода за потребителите на промоцията "Комфорт безкрай". Новината обаче не може да зарадва бургазлии, които в жегите са принудени да топлят вода с тенджера на котлона или с бързовар, за да се изкъпят при 37-градусовите жеги.

Галерия