Въпреки забраната, в Морската градина има хора. Снимки Черноморие-бг

Въпреки забраната, в Морската градина има хора. Снимки Черноморие-бг

Топлото време (17 градуса на въздуха) изкараха бургазлии навън, установи проверка на "Черноморие". Жителите на морския град забравиха за извънредното положение, което бе въведено на 13-ти март и строгите мерки, които по препоръка на Националния щаб за борба с корона вируса бяха взети от правителството. Явно слънцето е по-силно от забраната за излизане без повод навън.

От сутринта към Морската градина се отправят колоездачи и семейства с деца. Някои са излезли да разходят кучето и детето си едновременно. На фона на тези, които са излезли на разходка, хората, които са ходили да пазаруват до магазина са малцинство.

Още преди седмица с налагането на по-строгите мерки и КПП-та на изходите на големите градове, шефът на Областна дирекция на МВР в Бургас комисар Радослав Сотиров предупреди, че разходките по плажа и в Морската градина са забранени. Явно обаче забраната е затова, да се нарушава.

На фона на тези, които не спазват препоръката да си останат у дома и да излизат само в случай на спешна нужда или отиване до работа, броят на заболелите от корона вирус расте и те в цялата страна вече са 313, а в област Бургас - 14.

Галерия