Много адреналин и музика ще има през завадащия се тематичен уикенд

Много адреналин и музика ще има през завадащия се тематичен уикенд

Този уикенд на ход са младите в Бургас. От 18-ти до 20-ти август  ще се проведат поредните издания на "Teen Boom Fest" и "Burgas Skate Оpen". Любимите певци, инфлуенсъри, актьори, влогъри и тиктокъри на новото поколение ще ви очакват за поредна година на Морска гара.

Четвъртото издание на най-голямата младежка проява "TEEN BOOM FEST’23" провежда мащабна кампания срещу насилието и агресията във всичките им форми. Инициативата е насочена към превенция на агресията, създаване на сигурна среда, формиране на култура на общуване сред малолетните и непълнолетните без насилие и без използване на езика на омразата. Основната цел е чрез положителни послания да бъде спрян физическият и психически тормоз сред подрастващите и да бъде провокирана позитивната енергия в тях.

Входът за събитието е напълно безплатен, като фен срещите ще започнат от 16.30 ч., а А взривяващата концертна част ще стартира в 19:00 часа!

На 19-ти август на фен среща ще видите Megsunn, Linsho, Лили Аначкова, EVA, Димитър Пурнаво, Torino & Pashata, D-ZASTA, Иван Тишев, Габи и Десо („Един за друг“) Димана и Христо („Един за друг“) Вики и Георги („Един за друг“) . Любимите звезди ще ви очакват от 16.30 часа.

На 20-ти август фен срещи: Alexander Vlog DENI Йоан - Петър Alexcheto BlackGogo Presinka Ei Bo, Ива Мандичева Ronsy & Chole Алекс и Влади Hyperkong Alexander Vallentine, Ивайло Захариев. Конценртът е на Алекс и Влади FYRE & THEO V:rgo & Emil TRF.

На 18-20 август градът ни за пореден път ще е домакин на единственото международно скейт състезание в България. В предстоящото 9-то издание на "Burgas Skate Open" ще се включат майстори на дъската от България, Румъния, Сърбия, Гърция, Аржентина, Швеция, Италия, Испания, Великобритания, Нидерландия, Колумбия и Бразилия. То се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас.

В първия ден на събитието, между 16.00 и 20.00 часа, на площад „Тройката“ най-добрите майстори и бъдещи такива ще спрат дъха на публиката със своите каскади и трикове. Атрактивните изпълнения ще се състоят на специални скейтборд съоръжения, част от които са специално изработени за тазгодишното състезание. Уредите се даряват на града и ще останат за трайно ползване от бургаските любители и майстори на дъската.

Следващите два дена, събота и неделя, са запазени за същинското скейт състезание, което ще се проведе в най-модерния у нас скейт парк „Изгрев“. В надпреварата за призовите места ще премерят сили предимно скейтбордисти от България, както и редица чуждестранни гости. Осигурен е награден фонд, който да стимулира участниците да дадат най-доброто от себе си. Състезателната част ще започва в ранния следобед и ще приключва до 20.00 часа. За повишаване на настроението и адреналина ще се грижи диджей.

Акцент в програмата на 19 август ще бъде изпълнението на Неманя Радичевич. Той е WCMX спортист с увреждания от Сърбия. Неманя ще изпълни опасни каскади и трикове със специално адаптирана за целта инвалидна количка - WCMX стол. WCMX е спорт и означава мотокрос за инвалидни колички. Известен е още като „каране на кънки“ в инвалидна количка. Тазгодишното издание на Burgas Skate Open отново ще има и съпътстващи културни събития.