Сигналът за открития труп е подаден тази сутрин в полицията. Снимка Архив Черноморие-бг

Сигналът за открития труп е подаден тази сутрин в полицията. Снимка Архив Черноморие-бг

Трагедия се разигра в центъра на Бургас. Бургазлия се самоуби в гаража си. Синът му открил тялото, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в морския град. Тази сутрин той подал сигнал за това в Първо Районно управление. Бургазлията намерил в гаража, разположен във вътрешния двор на кооперация на улица "Александър Стамболийски" № 76, тялото на 71-годишния си баща. Възрастният мъж излязъл от дома си на 7-ми октомври към 14.00 часа, като казал на близките си, че ще търси авторемонтна работилница за отстраняване на повреда по лекия си автомобил "Нисан Микра".

До момента на откриване на тялото близките не са разполагали с информация относно местонахождението на възрастния човек и са търсили помощ през социалните мрежи.

При извършения оглед на местопроизшествието е констатирано, че се касае за самоубийство, осъществено чрез свързване на ауспуха на автомобила с прозореца на купето и включване на двигателя на "Нисан"-а с цел отделяне на въглероден двуокис. При извършения допълнителен оглед е установено, че паралелно с това възрастния човек се самопрострелял в областта на главата със самоделно направен пистолет.

Тялото на 71-годишния бургазлия е откарано за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" при УМБАЛ - Бургас. По случая досъдебно производство.