Церемонията се състоя в Общинския исторически музей в Царево. Снимки Община Царево

Церемонията се състоя в Общинския исторически музей в Царево. Снимки Община Царево

Тракийският университет в Стара Загора даде официален старт на кандидатстудентската си кампания в Царево. Церемонията се състоя в Общинския исторически музей в града. За втора поредна година старозагорското висше училище предлага възможности за изнесено обучение по редица свои специалности в базата си в Царево.

Проф. Нели Грозева - заместник-ректор на университета и кметът на Община Царево – Марин Киров откриха кампанията. Събитието уважиха Денис Диханов и Георги Стоянов – зам.- кметове на община Царево, както и жители и гости на града. От страна на Тракийски университет присъстваха още заместник-ректорът - доц. Емил Славов, доц. Неделина Костадинова – главен секретар, проф. Диян Георгиев – декан на Аграрен факултет и доц. Георги Алексиев, зам.-декан на Стопански факултет. Участници в събитието с атрактивно представяне бяха студенти на университета - доброволци в Спасителен център за диви животни на "Зелени Балкани". Именитата фолклорна изпълнителка Златка Ставрева заедно с певците Костадин Михайлов, Георги Йовнов, битов оркестър с ръководител  Пламен Янев и танцов състав "Атлиман" поздравиха всички присъстващи със своите фолклорни изпълнения.

На специален информационен щанд представители от университета ще консултират посетителите за предлаганите специалности, както и за възможностите изнесена форма на обучение в Царево. През следващата академична година Тракийски университет ще предложи обучение по следните специалности в черноморския град: „Регионална икономика и управление" , „Аграрна икономика и търговия", „Местни финанси", „Агрономство /етерично-маслени култури/", „Агрономство /полевъдство/", „Екология и опазване на околната среда", „Рибовъдство и аквакултура", „Аграрно инженерство",„Зооинженерство", „Дизайн, технологии и мениджмънт на модната индустрия".

 Жителите и гостите на града ще имат възможност да получат изчерпателна информация на щанда на Тракийски университет и в следващите дни - всеки ден от 18:00 до 21:00 часа на Централен площад, Царево.

Галерия