Галя Желязкова (в среден град) връчи първия приз треньора Мария Калангерова и състезателката Виктория Сахатчиева. Снимки Черноморие-бг

Галя Желязкова (в среден град) връчи първия приз треньора Мария Калангерова и състезателката Виктория Сахатчиева. Снимки Черноморие-бг

Състезателката Виктория Сахатчиева и Мария Калангерова – старши треньор в клуб по художествена гимнастика "Черноморец" и член на Треньорската комисия към Българската федерация по художествена гимнастика са първите носители на приза на името на Васил Стоянов - почетен президент на СКХГ "Черноморец", почетен гражданин на Бургас. Отличието им бе връчено по време на държавното първенство по художествена гимнастика в Бургас - "Жулиета Шишманова". Идеята за приза е на кандидата за народен представител от коалиция "ГЕРБ - СДС" - Галя Желязкова.

"Чрез наградата искам да изкажа поклон и признателност към един достоен човек. Всички бургазлии и най-вече спортни деятели помнят колко много работи той за прогреса на художествената гимнастика в Бургас. Това е най-малкото, което можем да направим, за да му се отблагодарим и да почетем дейността му. Призът е за най-добре представил се бургаски състезател и неговия треньор", сподели Галя Желязкова.

Тя заедно с колегите си Димитър Бойчев и Ивелина Василева наградиха грациите на финалите на отделните уреди в спортна зала "Младост". Тази година в спортната надпревара се включиха близо 140 гимнастички. Домакин на събитието за поредна година бе СКХГ "Черноморец".

"Младите таланти на България са нашето бъдеще. Те ни мотивират да се гордеем с постиженията им и да вярваме, че мястото на страната ни е на световната спортна сцена. Ние имаме енергията и силата да бъдем първи. Убедена съм, че спортното събитие е емблема за красота и изящество. Турнирът има всички показатели да се превърне в международен и да стане част от веригата Гран при", коментира Желязкова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Галерия