Разяснителните кампании се провеждат от 10.00 до 14.00 часа на три места в града. Снимки Черноморие-бг

Разяснителните кампании се провеждат от 10.00 до 14.00 часа на три места в града. Снимки Черноморие-бг

В продължение на три дни екипи на Районната избирателна комисия в Бургас ще разясняват на жителите на морския град как да гласуват на предстояшите избори, които ще се проведат на 14-ти ноември. В неделя ще пласуваме на редовните избори за президент и вицепрезидент на Република България и едновременно с това за 47-мо Народно събрание. За първи път избирателите ще трябва да упражнят два пъти правото си на вот машинно, като за целта ще трябва да използват само една карта. Тя се поставя в устойството на машината. На екрана се появяват три опции, от които трябва да се направи избора (виж снимка 2):

- избори за президент и вицепрезидент и за народни представители

- избори за президент и вицепрезидент

- избори за народни представители

Още в началото всеки един трябва да направи своя избор. Ако изберете да гласувате само за президент и вицепрезидент например, след като завършите гласуването, не може да се върнете назад и да гласувате за народни представители.

Разяснителната кампания се провежда в три последователни дни - 8, 9 и 10-ти ноември в Старата поща, Новата поща и на терминала на "Бургасбус" в Меден рудник".

На изборите на 14-ти ноември ще се гласува машинно в секциите с над 300 избиратели, а в тези с до 300 гласоподаватели само с хартиена бюлетина. Там избирателите ще получат две бюлетини - по една за всеки избор и ще трябва да отметнат квадратчето пред партията, коалицията или Инициативния комитет, който са избрали.

Галерия