Посетителите ще могат да опитат прясна риба и морски деликатеси

Посетителите ще могат да опитат прясна риба и морски деликатеси

Фестивалът на рибата и виното започва от 9-ти септември в Бургас. Вкусна морска храна, кулинарни демонстрации на живо, атрактивна музикална програма, игри и забавления очакват всички в дните от 9-ти до 11-ти септември в районо до експозиционен център "Флора".

Фестът започва в петък, 9-ти септември, в 17.00 часа с танцово шоу и демонстрации, а веднага след това следва пътешествие в света на виното – представяне и дегустации на подбрани сортове вино. Бургаският духов оркестър ще повдигне настроението на посетителите, а веднага след това на сцената ще се качи Yavi с акустичната си програма. Вечерта ще завърши с група "Контрол", които са подготвили подобаващ купон за ценителите на морските деликатеси.

Съботното утро ще започне с представление за най-малките в 11.00 часа, детски работилници и игри. Елица Тодорова ще направи своя кулинарна демонстрация, ще разберем и какви са кулинарните тайни на Ченгене скале. Кулинарни състезания и кулинарна програма ще забавляват посетителите в съботния следобед, а на сцената ще чуем Петя Методиева, Йордан Марков и Елица Тодорова. И това не е всичко – вечерта в Морската градина ще завърши с лятно кино под звездите с прожекцията на филма "Петя на моята Петя".

Третият фестивален ден отново започва със забавления за най-малките – куклен театър, приложни работилници и игри. Точно в 12.00 часа ще се проведе и оспорвания конкурс "Най-добра рибена чорба" - специално жури ще открои кое заведение в Бургас готви най-вкусната рибена чорба! Фолклорни и стари градски песни ще озвучат фестивалната зона в неделя, а малко преди да се качи на сцената Коцето Калки ще направи и своя кулинарна демонстрация за публиката. Дегустация на вино, игри за малки и големи и много морски изкушения ви очакват преди два емблематични концерта, с които ще завърши тазгодишният Фестивал на рибата и виното – Митко Таралежков и неговата група "Таралеща" и група "Акага".

И всичко това докато опитвате пресни морски деликатеси, приготвени директно пред посетителите от най-добрите бургаски заведения, както и най-добрите вина от специално селектирани изби от цялата страна.

Фестивалът на рибата и виното е с вход свободен, а за улеснение на посетителите плащането във фестивалната зона ще бъде безкасово – ще може да се плаща с всички видове дебитни и кредитни карти.

Галерия