Стоян Коларов (вторият отляво навясно) влиза в ОбС на мястото на Николай Тишев. Снимки Архив Черноморие-бг

Стоян Коларов (вторият отляво навясно) влиза в ОбС на мястото на Николай Тишев. Снимки Архив Черноморие-бг

Трима новоизбрани общински съветници в Бургас няма да положат клетва на сесията, която е насрочена за 30-ти октомври, сряда в културен център "Морско казино". Тяхното място ще бъде заето от други представители на съответната партията. Тримата, които са избрани на местните избори, които се проведоха на 27-ми октомври, но са подали заявление до ОИК, че се отказват са - Николай Тишев "БСП за България", Тина Писарова - ГЕРБ и д-р Бойко Миразчийски - НФСБ.

Николай Тишев бе водач на листата с кандидати за съветници на коалиция "БСП за България" и кандидат за кмет. Той е народен представител от "БСП за България" и избра да довърши мандата си в Народното събрание. На негово място ще влезе осмия в листата - Стоян Коларов.
Тина Писарова, която е директор на общинско предприятие "Общински имоти", е втората, която е заявила писмено в ОИК, че се отказва и няма да положи клетва като съветник, избран от листата на ГЕРБ. Напрактика тя ще продължи да бъде директор вместо да стане съветник. По Закон съветникът не може да бъде служител в Общината или общинска фирма. На нейно място в ОбС ще влезе поставения под номер 25 в листата на ГЕРБ - Тони Минасян - актьор в драматичен театър "Адриана Будевска".
Третият, който е подал заявление е д-р Бойко Миразчийски - управител на УМБАЛ - Бургас. Той бе кандидат за кмет на НФСБ и водач на листата с кандидати за съветници. Неговото място ще заеме Боян Дяков, който бе 15-ти в листата на НФСБ, но успя с преференции (148) да я пренареди и да стане трети.

Галерия