Абитуриентите от паралелката по изобразително изкуство откриха обща изложба. Снимки Лина Главинова

Абитуриентите от паралелката по изобразително изкуство откриха обща изложба. Снимки Лина Главинова

Трима ученици от паралелката по изобразително изкуство на бургаското СУ "Св. св. Кирил и Методий" искат да продължат образованието си във филиала на Националната художествена академия в морския град. В момента се финализира процедурата по прехвърляне на собствеността на втория етаж на Магазия 1, където ще се помещават ателиетата и изложбените зали на Академията.

Стоян Василев, Христина Савова и Кристиян Димитров са решили да кандидатстват във филиала на НХА. И тримата не искат да напускат града си. Това е една от причините да предпочетат да учат тук, а не в Академията в столицата. Кристиян иска да учи "Плакат и визуална комуникация" и след като завърши да стане графичен дизайнер. Христина ще кандидатства за специалността "Графика". "Това е най-силната ми страна", признава ученичката. Тя се е представила успешно на конкурса, който Академията проведе и това й дава право да се яви направо на втория приемен изпит. И Стоян ще кандидаства специалност "Графика", защото харесва черното и бялото.

Тримата се представиха със свои творби в общата изложба на завършващите СУ "Св. св. Кирил и Методий" в паралелката по изобразително изкуство.

Традиционната изложба бе открита от директора на гимназията Снежана Няголова. "Търсете големите пътища и цели и не се отказвайте. В творбите си сте вкарали душа и сърце и затова ви благодаря!", каза Снежана Няголова. Учениците поздрави и техният преподавател по рисуване Атанас Стоянов. На изложбата им дойде и тяхната класна Нина Рашева, която им преподава по английски език и с която ще се разделят само след броени дни.

Галерия