Директорът на училището Лазар Налбантов, кметът на Бургас Димитър Николов и тримата наградени учители от школото (отляво надясно)

Директорът на училището Лазар Налбантов, кметът на Бургас Димитър Николов и тримата наградени учители от школото (отляво надясно)

Трима учители от бургаското ОУ "Найден Геров" са сред отличените от кмета на Община Бургас Димитър Николов. Те са сред общо 104-ма педагози от 15 детски градини и 30 учебни заведения, които за първа учебна година преподават.

"За да бъдеш учител са необходими две неща – да имаш добро сърце и да обичаш децата. Човек, който не обича децата, не може да бъде успешен учител. Община Бургас през последните години, въпреки трудностите, инвестира изключително много в инфраструктура и подобряване на квалификацията и професионализма на бургаските учители. Продължаваме да търсим съвременни нови форми за обучение на нашите деца. Не може да има култура, изкуство, спорт, наука, знание и технологии, ако няма добро начало за младите хора, които учат в Бургас. Разчитаме на Вас!", сподели кметът Димитър Николов.

Грамоти получиха тримата млади учители в ОУ "Найден Геров" - Поли Калайджиева, Ивелина Илиева и Николай Стоянов. Те за първи път през тази учебна година прекрачиха училищния праг като учители и ще преподават знания на учениците от школото.

През учебната 2022/2023 г. в училище са назначени общо седем нови учители.

На церемонията по награждаването, която се проведе в Конгресния център, бе и директорът на училището Лазар Налбантов, който поздрави своите колеги.