Бранимир, Мирослав и Дражов (отляво надясно) репетират усилено за концерта идната седмица

Бранимир, Мирослав и Дражов (отляво надясно) репетират усилено за концерта идната седмица

"Deja vu" от френски означава - преживяване, при което човек се чувства сигурен, че вече е виждал или преживявал някаква нова ситуация. "Deja vu" означава и "една музикална реалност с привкус на изживени емоции и спомени". Второто определение се отнася до вокално трио "Deja vu", което ще направи своя концертен дебют на сцената на Културен дом на НХК в родния им Бургас.

"Deja vu" - това са Мирослав Станчев, Дражо Бошнаков и Бранимир Недков. За Миро и Бранимир музиката е не само хоби, но и професия. Кариерата на Миро премина през "5-те сезона", сега работи заедно с Тони Димитрова. Бранимир пее в Държавна опера - Бургас. За Дражо, който успешно развива свой бизнес, музиката е неизменна част от живота, която е на път да се превърне във втора професия.

Тритото започва като дуо. Не след дълго обаче Миро (терон) и Дражо (баритон) откриват онова парче, която им помага да сглобят музикалния пъзел и това е баритонът Бранимир Недков. А зад идеята за появата на първото по рода си мъжко вокално трио стои бургаският телевизионер Веселин Пренеров. Той е и импресарио на "Deja vu".

На концерта, на който те ще направят своя дебют, тримата ще изпълнят 15 песни на 6 езика - български, сръбски, английски, френски, испански и италиански. Публиката ще чуе белканто, фънк, поп, рок, балканска музика, фолклор. Една от изненадите на триото ще бъде интерпретация на популярна фолклорна песен от Добруджа.

"Ще изпеем и нашето авторско парче по моя музика и на Стойо Стоев, текст - Яна Вълчева и аранжимент - Стойо Стоев". Вече работим по втората ни авторска песен и по първия ни клип", сподели Миро. "Авторската ни песен е началото на нашия път като трио и показва визията, която ще търсим занапред", допълва Дражо. Според него, "Deja vu" имат точно определено място в българската музика, което не е било заето и е чакало тяхната поява.

Триото работи заедно от януари. "Успяваме да балансираме между ангажиментите на тримата ни и репетициите. Спрвяме се", признава Бранимир. Сериозна подкрепа получават и от Милена Добрева - ръководител на вокален ансамбъл "Фортисимо", която им помага, за да постави правилно гласовете им, така че да звучат перфектно по време на изпълненията.

И тримата признават, че обичат това, което правят и неслучайно са избрали родния Бургас за своята премиера. "Приемаме насериозно това, което правим, но го правим от любов към музиката", казва Дражо. И се надява публиката да ги хареса.

По време на репетициите Бранимир е срещнал най-голямо затруднение при изпълнението на филмовата музика. "Испанската песен ме затрудни, защото тя има специфична орнаментика и начин на пеене и е трудна за интерпретация", признава Миро. Дражо е срещнал трудности с разучаването на фолклорната песен.

Как звучат гласовете на тримата бургазлии ще могат да чуят на 11-ти май. Специален гост на концерта ще бъде Тони Димитрова, която на финала ще изпее с тях една песен. На сцената ще танцуват и състезателите от клуб по спортни танци "Бургас 1975" и клуб "Нефтохимик 2011", както и представителите на Танцово студио 29.

Билетите за концерта са разпродадени.