Билети се продават на касата на Операта

Билети се продават на касата на Операта

Трупата на "Талантино" се завръща на театралната сцена след пандемията с COVID - 19 с представлението "Женско царство". Спектакълът ще бъде игран в бургаския Военен клуб на 18-ти юни от 19:30 часа.

Какво ще стане, ако мъжете внезапно загубят силата си и жените вземат властта? Спокойно, няма да е страшно, а само смешно. А и подобна хипотеза е възможна само в народните приказки... Точно както е определена пиесата "Женско царство" от автора си Ст. Л. Костов в средата на миналия век. И за да намерите вашата приказка, вашето старо време, младежите от "Талантино" ви представят една постановка за смяната на царствата и обществения ред. Там, където жените разпореждат, а мъжете им се подчиняват. Опак свят, който помага на хората да проучат природата си. Мъжете или жените са по-добрите управници? Ще престанат ли да страдат, ще донесе ли по-хубав живот новата утопия? Преобърнатите мъжко-женски роли и специфичните отношения на двата пола са поредното изпитание дали вярата в светлото бъдеще ще бъде оправдана. Една от най-обичаните комедии на Ст.Л.Костов е прекрасен повод да се вгледаме и в бита на народа ни преди десетилетия, не само с идеята да ни разсмее, но и да ни накара да се замислим за времето, в което живеем.

Хореографията в спектакъла е на Златина Амелева, костюмите са изработени от Мара Ибришимова, а режисьор е Станимир Карагьозов. Ролите се изпълняват от Александра Димитрова, Данаила Дачева, Деница Шивачева, Димитър Йовков, Жанет Рускова, Катерина Димитрова, Лорийн-Незает Мусакова, Мартин Поптомов, Михаела Щерева, Невена Павлова, Никол Райкова, Николина Димитрова, Полина Илиева, Пресиана Вълканова, Ралица Хинкова, Румяна Ненчева, Самуил Павлов, Симона Грозева и Станислав Иванов.

Билети за "Женско царство" се продават на касата на Операта.