Майката на Стефчо - Ивелина Златарова (вляво) взе участие в награждаването и получи събраната от благотворителната кауза сума

Майката на Стефчо - Ивелина Златарова (вляво) взе участие в награждаването и получи събраната от благотворителната кауза сума

Благотворителният турнир по футбол на малки вратички събра 3 500 лева за лечението на 7-годишния Стефчо от Бургас. 15 футболни отбора се включиха в благородната кауза, като всеки тим внесе такса за участие в размер на 100 лева. По време на футболните срещи в района на стадиона се продаваха мартеници и ястия, приготвени на скара, като средствата от тях отидоха за Стефчо. В рамките на турнира и съпътстващите го събития бе събрана и крайната сума от 3 500 лева, която организаторът на турнира Явор Жеков дари на майката на Стефчо - Ивелина Златарова.

Домакин на турнира бе спортен център "Диалог 359 Арена" - Бургас, а с организацията се "нагърби" играещият треньор на езиков център "Words" - Явор Жеков. В футболната надпревара се включиха отборите на "FC Words", "Бургаско", "Митничари", "Куците магарета", "Морското", МФК "Локомотив 2013 Б-с", ФК "Звездичка" - треньори, ФК "Жандармерия" - Бургас, ФК "Аполония" - Созопол, "Жълтата подводница", БОЦ, "Непобедимите", ФК "Диалог 359", ФК "Лазур" и "Ясна поляна".

"На терена и извън него се показаха много футболни умения и чисто човешки качества и емоции. Благодарим на отборите за участието. Благодарим и на тези, които не успяха да присъстват, но дариха. Благодарим на всички, съпричастни с нас", каза по време на награждаването на отборите Явор Жеков. Той предаде и на майката на Стефчо събраната сума.

Организаторите на турнира - спортен център "Диалог 359 Арена" - Бургас и езиков център "Words" подариха чрез майката на Стефан настолна игра - мини футбол.

След катастрофа на 1-ви ноември 2022 г., 7-годишният Стефчо получи тежка травма на гръбначния стълб, вследствие на което изгуби чувствителност и движение от гърдите надолу.

Семейството на детето е направило консултации с лекари-специалисти, както в България, така и в чужбина. Според тях на този етап шансът за възстановяване на Стефан е само и единствено в интензивна и ежедневна рехабилитация в специализирана клиника. Такива могат да бъдат направени в Германия, Словакия и Израел, които разполагат с апаратура и специалисти, подходящи за състоянието на Стефан, които биха дали резултат.

Всеки, който иска да помогне на семейството на Стефан може да го направи като дари средства по сметка:

IBAN: BG54BPBI81704076504801

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: Ивелина Димитрова Златарова

Галерия