Нейно Превъзходителство Сенем Гюзел подчерта необходимостта от привличане на нови инвеститори в региона. Снимки Черноморие-бг

Нейно Превъзходителство Сенем Гюзел подчерта необходимостта от привличане на нови инвеститори в региона. Снимки Черноморие-бг

Турска банка ще открие свой клон в Бургас. Това е важен знак за развитие на двустранните икономически отношения.Това заяви генералният консул на Република Турция в Бургас Нейно Превъзходителство Сенем Гюзел. Банката има свои офиси в София, Варна и Пловдив. Целта е повече турски инвестиции да бъдат насочеви в региона.

За да се развият още по-добре икономическите връзки между област Бургас и съседните области в Турция, се работи и по реализацията на проекта за редовна морска линия от Бургас - Инеада - Истанбул. За да бъде линия факт обаче е необходимо да бъде осигурен кораб, който е съобразен със спецификата на Черно море. Той може да бъде осигурен от пристанището в Бургас, от турска страна или закупен по европейски проект.

Друга ро-ро линия ще функционира между Бургас и град Карасу на Черно море, провинция Сакария. Това каза още посланик Сенем Гюзел. Тя изрази благодарността на своята страна към България по време на събитията от 15-ти юли преди 5 години, когато бе направен опит за преврат и предотвратен терористичния акт в родината й. Тази дата се чества като Ден на демокрацията и националното единство и бе отбелязана и със специална церемония. На нея присъства и зам.-областният управител на област Бургас Асен Бонджев.

Галерия