Генералният консул на Турция в Бургас Нурай Иньонтепе приветства участниците във форума. Снимка Лина Главинова

Генералният консул на Турция в Бургас Нурай Иньонтепе приветства участниците във форума. Снимка Лина Главинова

Новият генерален консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе сравни българския туристически продукт с ябълка. "България е на трето място в Европа след Гърция и Италия като туристическа дестинация. Вие имате повече културно-исторически паметници в сравнение с Берлин и Виена, но имате един недостатък. Когато вземеш една ябълка, трябва да я опаковаш добре, за да я презентираш добре", каза дипломатът на откриването на кръгла маса, която се организира по проект "Съвместни инициативи за промоция на трансграничия регион България - Турция като атрактивна турстическа дестинация - Joint tour". Проектът се реализира със средства по програма "Интеррег - ИПП България - Турция 2014-2020 г." и се изпълнява от Бургаска регионална туристическа асоциация.

"За времето, откакто съм тук обиколих крайбрежието от Турция до Румъния. Имате добри хотели. И ние сме готови да ви погомнем да продавате вашите красиви ябълки", допълни Нурай Иньонтепе.

Той припомни на участниците във форума първите стъпки, които е направила Турция преди повече от 20 години в посока - развитие на туризма и превръщането на страната в предпочитано дестинация за туризъм и почивка.