Убиха бизнесмен пред нощно заведение в Бургас

Пострадалият веднага е бил откаран с линейка в Спешния център на МБАЛ. Въпреки навременната намеса на лекарите и извършената операция, Танев е починал.

От проведените до този момент оперативни действия от страна на полицията става ясно, че по време на инцидента има още един пострадал. Това е 26-годишен бургазлия, който е настанена за лечение в болницата без опасност за живота. Мъжът е с порезна рана в областта на гърба.

От установените свидетели - очевидци са снети писмени сведения, като и към момента се провеждат разпити за уточняване на детайли по инцидента. Задържан е евентуалния извършител на деянието – 28-годишният Д.С. от Бургас. По данни на свидетели до инцидента се е стигнал след пререкание по битови причини.

Жълта сигнална лента опасва района с двата паркирани автомобила пред заведението. Единият е собственост на починалия Танев. Другата кола, която е със софийска регистрация е с надупчени гуми. Не е ясно дали с нея се е придвижвал извършителя на престъплението или другия пострадал.

Георги Танев е на 30 години и е собственик на една от големите строителни фирми в Бургас. Един от последните проекти на "Евробилдинг инженеринг" е свързан с изграждането на "Експо център" - сграда с изложбен център, офиси и търговска част. Тя трябва да се издига на входа на Бургас.

Фирмата е създадена през 2005 г. Компанията има представителства в градовете София, Бургас, Велико Търново и Варна. За последните пет години "Евробилдинг Инженеринг" е реализирала забележителен брой проекти за градско жилищно и офис строителство, ваканционни и бизнес имоти с обща разгъната застроена площ от над 200 000 кв.м. Фирмата строи в Лозенец, има завършен обект в Созопол, предстоящи обекти в Кошарица и други.

Работата по изясняване на случая с убийството на Георги Танев продължава от служители на сектор "Криминална полиция" - ОДМВР – Бургас и Първо Районно управление "Полиция" - Бургас.