Директорът на Областна дирекция на МВР Бургас - старши комисар Емил Павлов (вляво) и окръжният прокурор Георги Чинев. Снимка Бургаснюз

Директорът на Областна дирекция на МВР Бургас - старши комисар Емил Павлов (вляво) и окръжният прокурор Георги Чинев. Снимка Бургаснюз

Убийството в Бургас, при което 24-годишен мъж отне живота на майка си - на 64 години, е извършено по особено жесток начин. "Венец на жестокостта" - така бургаската прокуратура определя убийството на бургаската учителка, която бе наръгана десетки пъти с нож от собствения си син. Престъплението е извършено на 21-ви януари в апартамент на бургаската улица "Шейново". Синът е задържан за 24 часа.

"Извършителят е нанесъл няколко десетки удара с нож. Наранявания има в областта на гърба, бъбреците и краката на жертвата. Накрая е казал: "Унищожих ѝ бъбрека". Не проявява никакво съжаление, не се разкайва, напротив - хладнокръвно заявява, че е "искал „да приключи" майка си бързо, по-хуманен начин. За целта първоначално се е опитал да пререже с нож гърлото ѝ. Тя е оказала съпротива, ножът се е счупил и след това е започнал да нанася удари по тялото ѝ", изнесе подробности за жестотото убийство окръжният прокурор Георги Чинев.

По думите на прокурор Чинев синът не изразявал и съжаление за стореното. Убиецът, който е и криминално проявен за притежание на наркотици, е бил настаняван 7 пъти с Центъра за психично здраве в Бургас.

Експертизата трябва да уточни психичното му състояние към момента.

"Има данни за това, че извършителят е употребявал наркотици и майка му е била силно притеснена от този факт. Най-вероятно тези нейни притеснения са довели до възникването на спор и до убийството. Той е живеел на квартира на адреса, където е извършено престъплението. Неговата майка е живеела на друго място. По-рано през деня мъжът се е оплакал от здравословни проблеми и затова тя е отишла при него", поясниха от държавното обвинение.

"Работата по случая е много интензивна. Скоро ще бъде поискана постоянна мярка задържане под стража спрямо задържаното лице. Той системно е злоупотребявал с наркотици и тепърва ще се разбере дали това е отключило психическото му състояние", допълни прокурор Чинев.

"Предишни случаи на сигнали за агресия не е имало, а само такива за наркозависимостта му и това е наложило неговото привеждане в Центъра за психично здраве", поясни старши комисал Емил Павлов - директор на Областна дирекция на МВР в Бургас.