Представителите на Ученическия съвет на гимназията получиха сертификат за участие. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Представителите на Ученическия съвет на гимназията получиха сертификат за участие. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Представители на Ученическия съвет на бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" участва във форум "Успешни дейности и добри практики", който се проведе в зала "Черноморие" на Международния конгресен център. В събитието се включиха над 160 младежи от 34 ученически съвети. То се проведе по инициатива на кмета на Бургас Димитър Николов и даде възможност за осъществяване на диалог между младите хора и генериране на нови предложения за подобряване и развитие на образователната среда.

Ученическият форум бе разделен на два панела. В първия панел всеки ученически съвет представи презентация с дейности и добри практики, които е осъществил досега, както и идеи за бъдещи реализации. Във втория се включиха произволно избрани представители от всички ученически съвети, които с помощта на ментори от Международния младежки център участваха в кръгли маси и изготвяха предложения, обединяващи най-добрите идеи, които могат да се реализират в града.

Кметът Димитър Николов сподели желанието си да се създаде онлайн платформа, в която всичко, което вършат учениците да се споделя и така да се раждат още добри идеи.

Представителите на ученическите съвети, които участваха в кръглите маси, се обединиха около няколко инициативи за реализиране – проект за рециклиране на хартия и повторната й употреба, подкрепа за бездомните животни, парад на държавите, събиране на средства за възрастните хора и за деца в нужда, опознаване на различните етноси.

Галерия