Райна Атанасова получи наградата си от Маруся Любчева - председател на Черноморски институт. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Райна Атанасова получи наградата си от Маруся Любчева - председател на Черноморски институт. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Райна Атанасова - ученичка от XI клас в бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" продължава да печели признание със своите фотографски умения. Тя наскоро завоюва 3-то място в престижния конкурс "Рибари", организиран от Черноморския институт по случай Европейския морски ден 2024 г. 

Райна усъвършенства своите фотографски умения в Центъра за подкрепа на личностното развитие, където работи под ръководството на Алия Казанджиева. Нейната страст към фотографията и упоритостта ѝ довеждат до множество успехи и признания. В училище тя намира подкрепа и възможности за изява благодарение на господин Ивайло Минчев, който подпомага развитието на нейните таланти.

В последните години Райна е участвала в заснемането на всички училищни мероприятия и състезания, като така придобива ценен практически опит. Участието ѝ в тези дейности не само обогатява нейните технически умения, но и разширява творческия ѝ хоризонт. Това ѝ дава увереността и амбицията да се стреми към професионална кариера във фотографията.

Спечелването на 3-то място в конкурса "Рибари" е само поредният успех в серията от отличия, които Райна е завоювала. Тя се отличава с уникалния си поглед към света и способността да улови мигове, които разказват истории. С подкрепата на своите ментори и училище, Райна е на път да превърне своята страст в успешна кариера, продължавайки да вдъхновява и да се развива като фотограф.

Галерия