Конкурсът се организира за първи път и е насочен към ученици горен курс и студенти. Снимката е илюстративна

Конкурсът се организира за първи път и е насочен към ученици горен курс и студенти. Снимката е илюстративна

Ученици и студенти в Бургас посрещат 14-ти февруари - Деня на свети Валентин с конкурс за любовно писмо. Той се организира от Центърът за подкрепа на личностното развитие и Община Бургас с подкрепата на висшите учебни заведения в града, сред които и университет "Проф. д-р Асен Златаров" и филиала на Националната художествена академия. Конкурсът е насочен към ученици от IX до XII клас и студенти. Той ще се проведе за първа година в 4 раздела: поезия - стих (любовна лирика), проза - писмо до любимия човек, изобразително изкуство и приложна дейност – валентинка и дизайн на валентинка или компютърна рисунка.

Целта на конкурса е чрез написването на стих, писмо до любимия човек и изработването на валентинка от учениците и студентите, да се стимулира творческата им изява към всеобхватната тема за любовта.

Литературните творби и компютърните рисунки за участие трябва да се изпратят до 9-ти февруари на адрес: [email protected], а приложните творби – на адреса на Центъра за подкрепа на личностното развитие -. Бургас, 8000, улица "Райна Княгиня" № 11, ет. 2.

Музикално-поетичната вечер и награждаването ще се проведат на 13-ти февруари от 17.00 часа в Международния конгресен център, ет. 3, зала № 11.

Стихът и писмото, номинирани на 1-во място, ще бъдат представени от ученици-актьори от театралната школа към ЦПЛР-Бургас и студенти.