Учениците изнесоха рецитал по стихове на Борис Бухчев. Снимки Лина Главинова

Учениците изнесоха рецитал по стихове на Борис Бухчев. Снимки Лина Главинова

Възпитаниците на Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" станаха на крака пред автора на училищния химн. С изпълнението на химна се даде старт на срещата на фотиновци с неговия автор - известния бургаски поет Борис Бухчев. Тя бе по повод премиерата на най-новата му стихосбирка "Октомврийски напеви". Тя е включена в програмата на гимназията по повод 160 години от кончината на нейния патрон - Константин Фотинов.

Химнът на гимназията е създаден преди 20 години по идея на д-р Петър Петров, преподавател по литература в Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов". Именно той ангажира колегата си Борис Бухчев да напише текста. Музиката е на бургаския композитор Радко Ловджиев, научи екип на сайт "Черноморие". Пред своите нови приятели и почитатели Борис Бухчев прочете едно от най-новите си стихотворения "Към читателите". "Вие сте щастливци, че вашето училище носи името на един от най-големите възрожденци на България. Благодарение на Константин Фотинов днес имаме печат", поздрави учениците Бухчев. Те бяха се подготвили с рецитал по стихове от последната му 11-та книга "Октомврийски напеви".

Докато вървеше срещата на фотиноновци с Бухчев, ученици от по-горните класове присъстваха на представянето на филм, посветен на авиацията и авиационната техника в България. Слави Костадинов, главен специалист в Авиомузея в Бургас запозна учениците с различните марки пътнически и товарни самолети, ползвани в авиацията, както и мерките за безопасно пътуване на пътниците.

Още едно събитие, бе включено в програмата на днешния 29-ти ноември, датата на която е починал патрона на гимназията - Константин Фотинов. В Младежкия дом бе представен филм, посветен на историята на гимназията пред ученици от  VІІІ-те и ІХ-те класове.

Галерия