Учениците украсиха вратите на класните стаи с с изрязани от хартия розови фланелки

Учениците украсиха вратите на класните стаи с с изрязани от хартия розови фланелки

Ученици от бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" се обърнаха с призив "Не наранявай" по повод Световния ден за борба с тормоза в училище. Той е популярен още като Ден на розовата фланелка. Инициативите за провеждането му в гимназията е на Ученическия съвет, а в тях се включнат всички ученици.

Денят на розовата фланелка се отбелязва всяка последна сряда на месец февруари, като за първи път е проведен в Канада през 2007 година, организиран от двама ученици. Те се обличат в розово, за да заявят своята позиция на неприемане на тормоза в училище.

Учениците от ПГТ заявиха твърдо и категорично позицията си против тормоза, като украсиха гимназията с розови постери, плакати, рисунки и розови балони – символ на взаимната подкрепа между всички нас. Те подредиха и плакати с призив: "Не наранявай!"; "Не затваряй очи!"; "Сигнализирай!". Изработиха и поставиха във фойаето на гимназията плакат с надпис "Не на насилието!". И призоваха всички да бъдат търпеливи през цялата година, като украсиха вратите на класните стаи с изрязани от хартия розови фланелки, както и към взаимно уважение, и разбирателство през цялата година.

Галерия