Учениците от гимназията по туризъм взеха активно участие в семинара - тренинг. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Учениците от гимназията по туризъм взеха активно участие в семинара - тренинг. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Ученици от X  и XI клас на бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас участваха в тренинг - семинар за младежи в помощ на ранното кариерно ориентиране. Събитието бе проведено на днес в Немска езикова гимназия "Гьоте" със съдействието на Регионално управление на образованието - Бургас. Семинарът откри г-жа Антоанета Христова - директор на езиковата гимназия, а специален гост беше г-жа Мариела Кирова - общински съветник. Присъстваха ученици от 12 гимназии от Община Бургас. Водещи бяха училищните психолози на НЕГ "Гьоте" - г-жа Елисавета Зайкова и г-жа Гергана Тодорова.

Тренингът бе насочен към развитие на екипни и лидерски умения у учениците, както и за справяне с проблеми и търсене на нестандартни решения. Той е част от цялостна програма за ранно кариерно ориентиране за младежи. Събитието има и практическа насоченост, като е полезно за формиране на социални умения. Учениците от ПГТ Анжела Цанева и Калоян Минчев от X "Д"  и Иванина Парушева от XI "Б" клас участваха активно в занятията и придобиха умения за работа в екип. Младежите работиха в групи и представяха екипната си работа, като проведоха и открити диалози, и дискусия. Участниците придобиха важни  умения и качества за работа в екип.

Инициативата даде възможност на нашите ученици да участват в дискусиите, да покажат креативност и да направят правилна самооценка на уменията си, натрупаха опит, базиран на учене чрез преживяване и събраха много положителни емоции.

Галерия