Шеф Иван Манчев връчи наградите на отличените. Снимки ПГТ

Шеф Иван Манчев връчи наградите на отличените. Снимки ПГТ

Ученици от бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" влязоха в Топ 10 на Национално състезание по професии, което се проведе в София като част от Националната кулинарна купа България. Тя се организира за 13-ти път от Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), а от 2010 година партньор е и Министерството на образованието и науката.

Националната кулинарна купа България беше арена на вдъхновяващи кулинарни съревнования. По традиция в рамките на събитието се състоя Националното състезание в категориите: "Най-добър млад готвач", "Най-добър млад хлебар - сладкар", "Най-добър млад сервитьор" и "Най-добър млад барман" на Министерство на образованието и науката.

Бургаската ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" се представи с участници в две категории: "Най-добър млад готвач" и "Най-добър млад сервитьор". Състезателният отбор влезе в първите Топ 10 в ресторантьорските професии. В категория "Най-добър млад готвач" се отличи Лъчезар Николов от XII "в" клас с ръководител Ганка Ангелова, а в категория "Най-добър млад сервитьор" - Мартин Стоев от XII "в" клас с ръководител Анна Тодорова. Те демонстрираха професионални умения в оспорвана надпревара с много креативност и старание, което им помогна да заемат подобаващо място в класирането и доказа, че Професионална гимназия по туризъм подготвя млади, достойни специалисти.

Галерия