Във флашмоба участваха ученици от X б клас на гимназията. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Във флашмоба участваха ученици от X б клас на гимназията. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

В бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" отбелязаха Деня на влюбените с поредица от събития. За Деня на любовта учениците от X "б" клас и г-жа Еожени Иванова поздравиха учителите и учениците на ПГТ със специално подготвен флашмоб. Те изпълниха песента "Бягство" на група "Авеню". Мотото на инициативата: "Любовта е приятелство, превърнато в музика" принадлежи на Джаксън Полък. Усмивки, всеотдайност, сълзи от щастие и себеотдаденост, показаха младите изпълнители.

По случай същия празник ученици от Ученическия съвет на гимназията поставиха кутия във фоайето на училището, в която всеки имаше възможност да отправи своето послание за обич. По традиция на този ден милиони хора по света си изпращат любовни писма, които наричат "валентинки" и вярват в тяхната магическа сила. На 14-ти февруари валентинките бяха раздадени от представители на Ученическия съвет и зарадваха своите получатели.

С тази инициатива, както и със сърца в двора на гимназията, учениците показаха, че любовта и добрите взаимоотношения в училище са важни и валидни не само за свети Валентин, но всеки ден.

Желаещите имаха възможност да си направят снимка за спомен в тематично изработена рамка. Във фоайето на училището бе оформен кът с послание.

Галерия