Учениците презентираха на френски тестените изделия, които бяха изпекли. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Учениците презентираха на френски тестените изделия, които бяха изпекли. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Ученици от бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" съчетават френския език и хлебарството. В Седмицата на франкофонията участваха ученици от XII клас, изучаващи френски език с преподавател Мариана Белчинова и участващи в клубовете по интереси: "Традициите на българския народ" и "Модерни техники в сладкарството" с преподаватели инж. Петя Желязкова и инж. Снежана Димитрова. Събитието съвпадна със светлия християнски празник Благовещение, чрез който учителите по практика насърчиха учениците си към съхраняване на народните обичаи и традиции.

Бяха изработени и презентирани на френски език изделия от многолистно тесто, хляб с пълнеж и торта от маслен блат. Ученичката Изабелла Тодорова от XI "д" клас изготви презентация за Франкофонията на български и френски език. На фона на приятна френска музика гостите на събитието директорът на ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" инж. Фотинка Въргова, зам.-директорът инж. Минка Янева и Евдокия Димитрова дегустираха и оцениха кулинарните специалитети.

Чрез събитието за пореден път бе показано, че в ПГТ учениците се възпитават в дух на толерантност, уважение и европейски ценности.

Галерия