Учениците от гимназията се отличиха с иновативни предложения. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Учениците от гимназията се отличиха с иновативни предложения. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Ученици от Ученическия съвет на бургаската Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" взеха участие в Диалога на Европейския съюз по въпросите за младежта, който се проведе в Младежкия международен център. Събитието беше организирано от Национален младежки форум и Международен младежки център - Бургас с подкрепата на отдел "Превенция и младежки политики в Община Бургас.

Сред специалните гости на събитието бе Михаил Ненов – зам.-кмет по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики в Община Бургас.

По време на Диалога учениците обсъдиха важни въпроси, свързани с бъдещето на младите хора в Бургас. Темите включваха какво липсва на младежите в града и какво те искат да се промени, за да направи Бургас по-привлекателно място за младото поколение. Учениците от ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" се отличиха с иновативни предложения за подобряване на градската среда и условията за младежко развитие в Бургас.

Събитието завърши с обещание за продължаване на сътрудничеството и последващи инициативи, които ще включват активното участие на учениците в разработването на младежки политики.

Галерия