Учениците от гимназията, не само научиха интересни неща, но и се забавляваха. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Учениците от гимназията, не само научиха интересни неща, но и се забавляваха. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Ученици от бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" участваха в екологичното  събитие "Ние с Морето". Младежите с любопитство и желание да научат нови неща слушаха интересни лекции от доц. Никола Тодоров от университет "Проф. д-р Асен Златаров", Радостина Ценова от "СимБиотично", от представители на клуба по екология на БМЧК и други. 

Събитието цели да подпомогне информираността на хората по отношение на климатичните промени и тяхното въздействие върху биоразнообразието и обществото ни, като подкрепи младите хора и техните действия, идеи и изследвания по темата. Учениците се срещнаха с вдъхновяващи лектори, почерпиха от опита и знанията им, свързани с опазването на околната среда, обмениха идеи и не на последно място – се забавляваха качествено. Младежката инициатива впечатли с богата програма от забавни игри, възможностите учениците да си направят компостери и други проекти. 

"Ние с морето" е младежка инициатива, създадена от четири момичета, от които е и Микаела Илиева от X "а" клас от ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров", които участваха в тазгодишното издание на Академията за добротворци. Тогава те имаха за задача да осъществят свой собствен проект със значима кауза, който да се пребори за финансиране. След успешната защита пред комисия, този проект се реализира.

Галерия