Александра Костова (в средата със синята пола) играе ролята на съвременната Петя. Снимки Лина Главинова

Александра Костова (в средата със синята пола) играе ролята на съвременната Петя. Снимки Лина Главинова

Ученици от бургаските гимназии - ПГМЕЕ и Профилирана гимназия с изучаване на руски език "Васил Левски" играят във филма "Петя на моята Петя". Тинийджърите избраха, вместо да са на плажа, да прекарат няколко часа в двора на СУ "Св. св. Кирил и Методий", където се снима филма. Школото е избрано за снимките на Английската гимназия, където учи героинята - Петя.

Учениците от двете гимназии, заедно със свои преподаватели, послушно изпълняваха изискванията на екипа на филма и реагираха спонтанно по време на репетициите преди заснемането на сцената с откриването на първия учебен ден. На него по сценарий на филма е представен и новият директор Иван Крачунов, чиято роля се изпълнява от Юлиан Вергов. Заради снимките в СУ "Св. св. Кирил и Методий" част от сградата и двора са изцяло на разположение на снимачния екип.

На снимките бяха и тийнейджърите, които играят ролите на приятелите на Петя. Сред тях е и дъщерята на Юлиан Вергов - Алена. 

Снимкити не "Петя на моята Петя" започнаха на 16-ти юни и трябва да приключат тези дни. Процудент на филма е бургазлията Николай Урумов. Проектът е финансиран с 400 000 лева от Националния филмов център и със 125 000 лева от Община Бургас. Преди седмица по предложение на кмета на общината Димитър Николов ОбС гласува отпускането на още 40 000 лева за подводните снимки.

Галерия