Юлиан Вергов (вляво) играе ролята на новия директор на гимназията. Снимки Лина Главинова

Юлиан Вергов (вляво) играе ролята на новия директор на гимназията. Снимки Лина Главинова

Юлиан Вергов сяда на стола на директора на бургаското СУ "Св. св. Кирил и Методий" Снежана Няголова. Той ще я смени за няколко дни, докато екипът на филма "Петя на моята Петя" заснеме сцените там, видя екип на "Черноморие". Бургаската гимназия е избрана за част от местата, където се снима продукцията. В продължение на седмица там ще бъдат запечатани на лентата важни моменти от "Петя на моята Петя". За целта е боядисана част от стена в гимназията, директорския кабинет е изцяло променен, а в Учителската стая се влиза, само след като снимките приключат.

Ролята на Вергов е на новоизбрания директор на гимназията, в която учи Петя. Предстои да бъдат заснети и сцените с първия учебен ден в школото, в които ще участват всички актьори.

Снимките на "Петя на моята Петя" започнаха на 16-ти юни и трябва да приключат до края на седмицата. Процудент на филма е бургазлията Николай Урумов. Проектът е финансиран с 400 000 лева от Националния филмов център и със 125 000 лева от Община Бургас. Преди седмица по предложение на кмета на общината Димитър Николов ОбС гласува отпускането на още 40 000 лева за подводните снимки.

Галерия