Христо Георгиев участва в кръгла маса по време на форума. Снимки ПГКМР

Христо Георгиев участва в кръгла маса по време на форума. Снимки ПГКМР

Представители на Ученическия съвет на бургаската Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола", известна още като Морското участваха във форум под наслов "Ученически съвети – успешни дейности и добри практики". Той се проведе в Международния конгресен център по инициатива на кмета на Бургас Димитър Николов. В него участваха над 160 представители на 34 ученически съвети от Бургас.

Форумът има за цел да помогне за по-добро взаимодействие и сътрудничество, както и за обмяната на идеи и опит между учениците.

Ученичката Анжелина Илчева от X "в" клас специалност "Митническа и данъчна администрация" презентира Ученическия съвет към училището, а Христо Георгиев, ученик от XI клас, специалност "Корабоводене" участва в кръгла маса.

Представителите на ученическите съвети, които участваха в кръгли маси, се обединиха около следните няколко инициативи за реализиране – проект за рециклиране на хартия и повторната й употреба, подкрепа за бездомните животни, парад на държавите, събиране на средства за възрастните хора и за деца в нужда, опознаване на различните етноси.

Галерия