Учениците в Морското се научават и как да връзват моряшки вълзи. Снимки Черноморие-бг

Учениците в Морското се научават и как да връзват моряшки вълзи. Снимки Черноморие-бг

Ученици от бургаската Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" правят показно как се връзват моряшки възли. Облечени в моряшки униформи, които са отличителния им знак, че са част от Морското, те показваха с удоволствие тънкостите на възлите. Това е едно от нещата, които се изучават в Морското в Бургас.

Демонстрациите провокираха минувачите да спират пред шатрата на гимназията. Там ученици и учители представят възможностите за обучение в Морското. 

За учебната 2020/2021 година в Морското ще приемат ученици завършили VII клас и успешно представили се на двата изпита за външно оценяване в специалностите - "Корабни машини и механизми", "Корабоводене - морско" и "Митническа и данъчна администрация".

С есента на миналата година бургаската гимназия вече е общинска и иновативна. Тя разполага с богата материална база: софтуерно управляеми тренажьори, спортни площадки и игрища, плавателни практики на български и чужди кораби, лодъчен парк.

Шатрата на Морското е част от първото издание на морско изложение "На борда", което се провежда този уикенд на експозиционен център "Флора" - Бургас.

Галерия