Това бе първият ден от плавателната практика на учениците. Снимки ПГМКР

Това бе първият ден от плавателната практика на учениците. Снимки ПГМКР

Ученици от бургаската Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" стартираха своята професионална практина на борда на общинския кораб "Анастасия". Десетокласниците от специалността "Корабоводене" се качиха на борда на плавателния съд заедно с преподавателя си капитан инж. Николов и капитан инж. Пламен Симеонов - зам.-директор по чебно-производствена дейност в гимназията. "Анастасия" отплава от Морска гара в посока остров "Света Анастасия". И през цялото време кораба бе управляван от учениците от Морското под вещото око на капитана.

Учениците и техните учители прекараха съботата заедно с пътниците на "Анастасия". Момичетата и момчетата влязоха в кабината на кораба, за да поемат за първи път в ръце управлението на плавателен съд. Десетокласниците взеха и първия си урок как трябва да акостира кораба на кея и как се вързват въжетата, за да остана той на пристана.

А на финала на първия си урок опитаха и от печени миди на тенекия, които традиционно се приготвят на остров "Света Анастасия", където този уикенд се провежда "Биле фест".

Галерия