Учениците от Морското училище ще карат практиката си в Южно български морски образователен център

Учениците от Морското училище ще карат практиката си в Южно български морски образователен център

Ученици от бургаската Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола", известна още като Морското училище, вече ще карат практиката си в Южно български морски образователен център. Бъдещите капитани ще могат да приложат знанията напрактика в залите и на борда да кораба - тренажор, с който центъра разполага. Той бе открит официално днес от министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев. Министърът заедно с представители на морските институции разгледаха центъра и се запознаха с възможностите, които той предлага.

Центърът се помещава в сграда на територията на пристанището. Той разполага с осем оборудвани кабинети, в които се води практиката на учениците от Морското и в които се водят курсовете за квалификация и преквалификация на морските кадри. Обученията се извършват от дипломирани преподаватели.

Най-голяма е емоцията сред учениците от Морското, които ще практикуват тук. Тези, които учат "Корабоводене" имат по 144 часа практика на на година. Това им дава възможност да се докоснат до професията, която смятат за практикуват в бъдеще. Галин Николов е от XI клас и учи "Корабоводене". Той с лекота управлява кораба - тренажор и изпълнява задача, поставени от неговите преподаватели. Тийнейджърът не скрива, че моряшката професия му харесва и смята да продължи да учи, след като завърши Морското, а след това и да я практикува.

Галерия