150 ученици от гимназията участвата в инициативата. Снимка Лина Главинова

150 ученици от гимназията участвата в инициативата. Снимка Лина Главинова

Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" подари огромно сърце навръх Деня на влюбените на Бургас. Възпитаниците на елитното училище показаха публично своята любов към родния си град по нетрадиционен начин. 150-те възпитаници на "Константин Фотинов", облечени в кървавочервени тениски с емблемата на гимназията, закичени със сувенир - червено сърце, застанаха на площад "Тройката" по обяд. Под ръководството на психоложката Ивелина Вулова и педагози от гимназията учениците се наредиха във формата на сърце. В средата му други техни съученици, облечени в  бели тениски, очертаха буквите ПГЕЕ.

Идеята да се направи този своеобразен поздрав - с любов към Бургас е на Ученическия съвет с предеседател Атанас Вардев от X "Б" клас на Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов", научи "Черноморие". Изявата с формата на сърце на площад "Тройката" не е само жест на възпитаниците на гимназията към любимия Бургас. Това е и своеобразен начин младите хора да кажат "Не" на агресията, жестокостите, които за съжаление стават все по-чести в нашето ежедневие, коментират учениците.

Учениците от "Константин Фотинов" раздадоха на гражданите 40 червени балони, украдени с алени сърца и любовни пожелания. На листчетата са изписани любовни стихове на Уилям Шекспир, Волтер, Гьоте.