Бургаските ученици получиха специална награда на журито. Снимка ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Бургаските ученици получиха специална награда на журито. Снимка ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Ученици от бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" се включиха в Националната ученическа конференция, която се проведе в Котел, по повод 150 години от гибелта на Левски. Темата на форума бе "Васил Левски - вулкан от човечност". Конференцията се проведе с подкрепата на Регионално управление на образованието в Сливен и СУ "Георги Раковски" в град. Котел.

Бургаските ученици от клубове "Да съхраним българското" с ръководител г-ж Таня Караверлерска и "Земя като една човешка длан" с ръководител г-жа Ива Миткова- Ангелова достойно представиха гимназията с вълнуващо живо изпълнение на драматизацията "Джингиби" и тематичен видеоклип. Те бяха удостоени със специалната награда на журито. Коста Каранашев - кмет на град Котел, отправи официална покана за участие на наградените ученици във фолклорния фестивал на града.

За учениците и техните ръководители най-вдъхновяваща беше емоционалната награда да усетят в сърцата си признанието и удовлетворението от това, че са допринесли за безсмъртието на Апостола на свободата.