В проекта се включиха ученици от VIII, X и XI класове. СНимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

В проекта се включиха ученици от VIII, X и XI класове. СНимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Ученици от бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" бяха наградени за активното им участие в културния проект "Творчество без граници", който се организира от асоциация "Малага България 2010", "Еstreya" и Българо-испанския културен център. По проект трябва да бъдат преведени популярни български и испански стихове и приказки от ученици от средните училища. Той се реализира със сътрудничеството на  Кметство Малага, Община Бургас, Община Созопол, Кметство Периана, Aсоциация на съседите Каранке (Малага). В проекта участваха възпитаници от гимназията заедно с ученици от СУ "Св. св .Кирил и Методий" - Бургас и СУ "Св. св .Кирил и Методий" - Созопол.

Ученици от VIII, X и XI класове с учители по испански език - Петя Динева, Жанет Кацахян и Мариана Белчинова, се включиха в инициативата с преводи на популярни испански текстове. Учениците от  СУ "Св. св. Кирил и Методий" - Бургас, участваха със свои рисунки на преведени вече текстове. Творбите на финалистите и наградените участници бяха представени на Културен фестивал на Българските дни в Малага 2023.

На 12-ти май в бургаското СУ "Св . св. Кирил и Методий" се състоя награждаването по проекта. Грамоти и награди получиха:

Янис Мунев - VIII "е" клас;

Катрин Колева - VIII "е" клас;

Жанина Георгиева - VIII "е" клас;

Стела Илиева - IX "е" клас;

Никол Дойнова - IX "е" клас;

Ани Илчева - XII "ж" клас;

Иван Драганов - XII "ж" клас;

Зорница Колева - XII "ж" клас;

Димитър Пурнаров - XII "ж" клас;

Денислава Атанасова - XII "ж" клас.

Галерия