Учениците и техният учител Таня Караверлерска получиха наградата за отличното си представяне. Снимки ПГТ

Учениците и техният учител Таня Караверлерска получиха наградата за отличното си представяне. Снимки ПГТ

Ученици от бургаската Професионална гимназия по туризъм "ПРоф. д-р Асен Златаров" спечелиха трета награда от Шести национален ученически конкурс за историческа памет "Будител", който се проведе в рамките на Националната историческа конференция. Конкурсът е от националния календар, организиран от РУО Варна, Първа езикова гимназия, Регионален исторически музей  и под патронажа на кмета на град Варна Иван Портних. Тази година е посветен на 260 г. от написването на "История славянобългарская".

Шестото издание на конкурса бе на тема: "Ода за свободата. Възрожденския полет на духа и мечтата за национално освобождение".В престижния конкурс участваха над 250 ученици от цялата страна. Те се състезаваха в различни категории.

За поредна година отборът на ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" грабна трето място в категория "Драматизаци". Със своето изпълнение "За свободата, братя!" учениците Иванеса Недева и Калоян Калчев от VIII "д" клас, Теодор Тодоров и Калоян Кузманов от IX "ж" клас, Теодора Митева от XI "б" класа, Симона Гръкова и Тина Петкова от XI "г" клас и Иван Драганов от XI "ж" клас откриха националната конференция. Силното им присъствие на сцената предизвика бурни аплодисменти.
Възпитаниците на гимназията са част от клуба "Да съхраним българското" под ръководството на старши учител Таня Караверлерска. Учениците и техният учител получиха заслужени отличия от д-р Ирена Радева - началник на РУО - Варна.

Галерия