Учениците от ПГТ се включиха в младежка академия, която се проведе този уикенд. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Учениците от ПГТ се включиха в младежка академия, която се проведе този уикенд. Снимки ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Ученици от бургаската  Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" се включиха в местна младежка академия, която се проведе на 26 и 27 ноември, организирана от Община Бургас, Национален младежки форум и "Бургас харесва младите". Събитието, което се проведе в Регионалната библиотека "Пейо Яворов" обедини представителите на ученическите съвети на местно ниво в една обща цел - младите хора в Бургас да могат да участват пълноценно в  решенията, които са пряко свързани с тях. Учениците споделиха своите проблеми и заедно намериха методи, които да използват при решаването им.

Младежите се опознаха, научиха за стълбата на младежкото участие и бяха включени в симулация на ученически съвет по определен дневен ред.  Споделиха добри практики и ефективни техники за справяне с трудностите, пред които са изправени. Учениците се убедиха, че имат необятни възможности, чрез които могат да реализират идеите си, да намерят  съмишленици и колко е важен стремежа към  личностно развитие. Възпитаниците бяха поставени в роля на ръководство в училище и педагози, които изслушаха възникнал проблем сред ученици и бяха отговорни да поемат инициатива за решаването му, като представят конкретни и незабавни мерки.

Организаторите допринесоха към критическото мисловно развитие и пътуването на учениците към по- добро училище и общество.

Галерия