Срещата днес бе с ученици от ПГТ Проф. д-р Асен Златаров. Снимки ОД на МВР

Срещата днес бе с ученици от ПГТ Проф. д-р Асен Златаров. Снимки ОД на МВР

Превантивна среща, организирана от училищната комисия по пътна безопасност към Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" с председател Ива Миткова - Ангелова, се проведе днес с участието на инспектора по превенция към Областна дирекция на МВР - Бургас Цветелина Рандева. Проявата бе във връзка с отбелязването на 29 юни - Национален ден за безопасност на движението по пътищата.

По традиция в тези срещи се включват учениците от 8 клас на професионалната гимназия. Основната цел – възпитаване на безопасно и отговорно поведение на младите хора, като участници в пътния трафик, както и изграждането на толерантност към останалите участници в движението, и през тази година бе постигната, чрез динамични диалози и реални примери от Бургаски регион, онагледяващи рисковите ситуации.

Учениците проявиха огромна активност, като задаваха различни въпроси по темата, споделяха свои преживявания и вълнения. Особено интригуващи се оказаха въпросите с дрифтирането на леки автомобили, управлението на електрически тротинетки, както и безопасното пресичане по пешеходните пътеки, чрез избутването на велосипеда, скейтборда или тротинетката. Подрастващите споделиха и своите наблюдения за възлови бургаски кръстовища, на които въпреки въведената пътна маркировка, непрекъснато възникват рискови ситуации.

Целта на Международния ден за пътна безопасност – 29 юни е повишаване чувствителността на младите шофьори, както и на пешеходците, заостряне на вниманието на обществото и възпитаване на нетърпимост към нарушителите на правилата за движение.

Галерия