Учениците отбелязаха Деня на розовата фланелка с послания срещу насилието в училище. Снимки ПГГМСС Средец

Учениците отбелязаха Деня на розовата фланелка с послания срещу насилието в училище. Снимки ПГГМСС Средец

Ученици от Професионална гимназия по механизация на селското стопанство и електроника "Никола Йонков Вапцаров" - в Средец записаха видео с призив "Не на насилието в училище". Всяка година в последната сряда на февруари се отбелязва деня за борба с тормоза в училище, познат като "Ден на розовата фланелка". На този ден всички, съпричастни с темата, обличат розово, за да изразят своята позиция. Фланелката и цветът символизират неприемането на тормоз и насилие в училище.

Учениците на ПГМССЕ Средец решиха да отбеляжат този ден със заснемане на свое видео посветено на тази тема. Те предадоха силно емоционално стихотворението написано от 14-годишната Лора Граймс от Бристъл. Стихотворението представлява изповедта на едно от многото деца, жертви на насилие в училище. В следствие на наложения му тормоз детето поставя край на живота си, като в предсмъртното си писмо оставя стихотворението, което моли да бъде прочетено на погребението й. Това стихотворение, както и историята на Лора оказват своето влияние върху голям кръг от хора.

 Ученици и учители през целия ден ще са закичени с розови сърца с послания подтикващи към това човек да бъде по-добър, по-приемащ и обичащ.

Галерия