И най-малките се включиха в благотворителния базар. Снимки Авторът

И най-малките се включиха в благотворителния базар. Снимки Авторът

Ученици от бургаското СУ "Св. св. Кирил и Методий" за поредна година организират мартенски благотворителен базар. В продължение на два дни (25 и 26 феврура) те ще продават ръчно изработени мартеници и картички, а събраните средства ще бъдат дарени на домове за възрастни хора в Бургас и региона.

"Желанието на децата е да подарят малко щастие на хората в нужда", коментира преподавателят от гимназия Адриана Рангелова, която координира организацията и провеждането на базара, с която се е заел Ученическият съвет в училището. В него влизат ученици от VIII до XII класове.

Мартениците и картичките, които се предлагат на базара, са изработени от учениците от I до IV класове. А те се продават от ученици от X и XI класове, които сега се обучават присъствено в гимназията. Интерес към базара има, защото той е разположен вдясно от входа на гимназията. Мартеници вече са си купили ученици, техни родители, както и случайно минаващи оттам бургазлии.

Инициативата на учениците е благородна и възпитава у тях чувство на отговорност и съпричастност към хората в нужда.

Всеки, който иска да помогне, може да си купи ръчно изработена мартеница или картичка. Базарът ще работи днес и утре от 09.00 до 15.00 часа при спазване на всички противоепидемични мерки.

Галерия