Учениците от гимназиите, които участваха в Базар на професиите, активно презентираха школата, където се обучават. Снимки Петя Добрева

Учениците от гимназиите, които участваха в Базар на професиите, активно презентираха школата, където се обучават. Снимки Петя Добрева

Ученици презентират гимназиите, в които учат, на Базар на професиите. За четвърта поредна година изложението събра на едно място учебни заведения, кандидат-гимназисти и техните родители. 20 профилирани и професионални гимназии представиха възможностите за обучение на Базар на професиите, който се проведе в Младежкия културен център. Той се организира от Община Бургас, кариерните консултанти към Центъра за личностно развитие, Младежкия международен център.

Председателят на Общинския съвет Севдалина Турманова поздрави участници, бъдещи гимназисти и техните родители на официалното откриване на изложението. То даде възможност да се обсъдят различни форми за обучение и професионална реализация на седмокласниците.

Над 20 учебни заведения представиха свои разработки и иновативни проекти, някои от които са печелили награди в престижни конкурси.

Във форума участваха - Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров", Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника, ПГЕЕ "Константин Фотинов", Професионалната гимназия по транспорт, Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола", СУ "Иван Вазов", СУ "Св. св. Кирил и Методий" и други.

Целта на инициативата е да подпомогне учениците от VI-ти и VII-ми клас при избора на учебно заведение, в което да продължат своето образование.

Галерия