Иван Владимиров (вторият отляво надясно) представи в Бургас филма си Сцени от живота на една актриса

Иван Владимиров (вторият отляво надясно) представи в Бургас филма си Сцени от живота на една актриса

Иван Владимиров - ученик на проф. Георги Дюлгеров, представи режисьорския си дебют в рамките на "София филм фест на брега". Неговият филм "Сцени от живота на една актриса" бе показан снощи в зала "Тончо Русев" на Културен дом Бургас (бивш Дом на НХК б.а.). Там вече се помещава Общинското кино, където се провежда XIX-то издание на международния фестивал. Режисьорът и процудентите на филма - Кирил Кирилов и Галина Тонева се срещнаха днес с участниците в кино класа, ръководен от режисьора Надежда Косева. Те работиха по филма на Иван Владимиров, който бе показан преди прожекцията на "Сцени от живота на една актриса". "Вашият късометражен филм ми хареса. Дава заявка за един по-голям проект", сподели режисьорът с част от участниците в кино класа.

Той сподели и моменти от работата по своя първи самостоятелен игрален филм. "Историята във филма е измислена. Желанието ми беше игралният филм да прилича на документален", сподели режисьорът. Като студент е гледал много DVD-та и особено тези, в които е имало кратки филмчета за филма, отпаднали сцени от него и т.н. "Вълнува ме темата за успеха и неуспеха. Как той се отразява на семейството, на кариерата, на връзките ни. Познавам актриси, които са играли малки роли и след това те са отпаднали и не са влезли във филма", допълни Иван Владимиров. Главната героиня на филма му е актриса, която слага край на живота си, а нейният бивш приятел - бъдещ режисьор заснема филм за нея. Пред камерата му застават нейни колеги, състуденти, приятели, любовници, които споделят истории, в които тя присъства. Акцентът във филма са откъсите от филми, в които героинята се е снимала и които в последствие са отдпаднали и не са влезли при монтажа.

Тази история реално се случва и с някои от актьорите, които Иван Владимиров кани да участват в проекта му. "Бяха подготвени от началото, че някои сцени няма да влязат. при монтажа винаги се вижда, какво ще остане и какво не", допълни той.

Иван Владимиров режисира късометражния филм "Валсове и танга от село Бела вода" през 2007 година. Филмът е неговата курсова работа. През 2011 година е сърежисьор с Валери Йорданов на "Кецове" и "Сцени от живота на една актриса" е първият му самостоятелен филм.

Фестивалът "София филм фест на брега" продължава до 30-ти юли. Той се организира от сдружение "Арт фест" с подкрепата на Община Бургас и медийното партньорство на сайт "Черноморие".