Веселин Христов получи наградата си на специална церемония във ВТУ. Снимки ПГ по транспорт

Веселин Христов получи наградата си на специална церемония във ВТУ. Снимки ПГ по транспорт

Ученик от бургаската Професионална гимназия по транспорт спечели трето място в национален конкурс на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Веселин Христов - ученик от X "б" клас с научен ръководител Антония Бошева - училищен психолог, участва в конкурса, който е част от международната научна конференци - "Езици, култури и комуникации", която се организира от Филологическия факултет на ВТУ.

Веселин Христов спечели 3-то място в категория "Разказ" на националния литературен конкурс "Словото и Диалогът 2023 г". Конкурсът е посветен на българската просвета и култура.

Ръководството на бургаската гимназия изрази своята благодарност за любезното отношение и приветственото слово на доц. Илияна Димитрова и екипа на  Великотърновски университет. "В ПГ по Tранспорт поощряваме и подпомагаме развитието на техническия и творчески потенциал на всеки ученик. Това е един своеобразен мост между научните области, за да оставят те трайни следи във времето", сподели директорът на ПГ по транспорт Красимир Кънчев.

Галерия