Директорът на гимназията Христина Жабова (в средата) поздрави учениците и техните преподаватели за успешното представяне на състезанието. Снимки ПГКМР

Директорът на гимназията Христина Жабова (в средата) поздрави учениците и техните преподаватели за успешното представяне на състезанието. Снимки ПГКМР

Александр Москаленко - ученик от XI "б" клас на бургаската Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола", известна още като Морското училище, спечели първо място в Националното състезание по митнически и данъчен контрол. Състезанието се проведе в Ямбол и се организира от Стопанска академия "Димитър А. Ценов" - Свищов. В него участваха ученици от Сливен, Ямбол, Бургас, Хасково. Бургаското Морско училище бе представено от шестима ученици от XI "б" клас по специалността "Митническа и данъчна администрация". Учениците от другите градове са от XII клас. Това прави представянето на бургаските ученици повече от успешно!

Александр Москаленко се класира на първо място с най-високи резултати и познания. Той получи грамота от доц. Момчил Антонов от Стопанска академия, катедра "Контрол и анализ на стопанската дейност". Бургаският ученик получава и правото да бъде приет без изпит за студент в Академията в Свищов, като за първата академична година таксите ще му бъдат поети от висшето учебно заведение.

Правото да продължат обучението си в Стопанската академия без приемен изпит извоюваха и останалите петима ученици от бургаската гимназия.

Доброто си представяне те дължат на своите преподаватели - Бистра Янкова - преподавател по теория на специалността "Митническа и данъчна администрация" и Мариана Пенева - преподавател по практика на същата специалност.

Галерия