Отборът на Механото спечели няколко златни медала на националното състезание. Снимки ПГМЕЕ

Отборът на Механото спечели няколко златни медала на националното състезание. Снимки ПГМЕЕ

Отборът на бургаската Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника, известна още като Механото, обра медалите на националното състезание "Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС", което се проведе в Русе. Състезатели от 7 отбора - победители на регионалния кръг, се състезаваха в пет категории.

Отборът на Механото се класира на: първо място - комплексно отборно "Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС"; първо място - отборно "Най-добър автомонтьор"; първо място - индивидуално "Най-добър автомонтьор" - Любослав Райков; второ място - индивидуално "Най-добър автомонтьор" - Калоян Йорданов; трето място - отборно "Най-добър водач на МПС".

Тези отлични резултати бяха постигнати благодарение на перфектната и всеотдайна работа на целия екип: инж. Емил Ковачев, инж. Стефка Велкова, инж. Станимир Велинов, Пламен Петров и Алберт Калдерон. С големи благодарности към отбора на Механото - Любослав Райков, Калоян Йорданов, Ерхан Ибрям и техния ръководител инж. Емил Ковачев.

Любослав Райков от ПГМЕЕ ще представи България в Литва, където ще се състои международният кръг на националното състезание "Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС".

В България национално състезание "Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС" се провежда от 2008 г. и е част от състезанията по професии, организирани от Министерство на образованието и науката. От 2018 година националната надпревара е част от международното състезание Young car mechanic и на национално ниво Интер Карс България е съорганизатор заедно с МОН.

Класиралият се на първо място в индивидуалното класиране за най-добър млад автомонтьор на националния кръг (при участие във всички предходни кръгове), получава правото за участие в международния кръг.

Галерия